ru en kz

Қозы еті

Жоғары сапалы, нәзік және хош иісті

Арнайы түрлерге арналған азық қозы етін ашық қызыл ет түске бояп, нәзік дәмімен ерекше етеді. Әсіресе тамаша шөптермен және экзотикалық дәмдеуіштермен дайындалған кезде, қойдың кез-келген тағамы тұтынушыға керемет аспаздық тәжірибе бере алады. Қой еті құрамына бағалы ақуыздар кіреді және ұнамды тамақтануға себеп болады.

Әрбір жеке бөлік түрлі тәсілдермен пісіруге жарамды. Мәселен, мойын етін әйгілі ирландиялық рагу сияқты дәмді әрі тойымды тағамдарды пісіру үшін қолданады.

Жілік еттері

Қуыруға үйлесімді

Жілік еттерін бірнеше уақытқа іліп қою қажет, бұл олардың нәзік әрі жұмсақ етеді. Етті көмбештеуде жілікті бірге қалдырған абзал, себебі сүйек етті бөлшектеуді жеңілдетеді.

Жауырын еті

Әмбебап

Жауырын етін сүйекпен және онсыз көмбештеуге болады. Оған қоса бұл бөлікті етті рулеттер мен кәуәп дайындауда қолдана аласыз. Жауырын етінен гуляш түрлері, көмбештелген ет және көкөністі сорпалар дайындалады. 

Омыртқа еті

Әмбебап қолданысқа арналған

Омыртқа етінен дәмді гуляштар, әйгілі ирландиялық рагу сияқты тойымды тағамдар дайындауға болады. 

Төс

Еттің ең нәзік түрі

Құрамында майы көп төс еті қайнатуға үйлесімді, ал көмбештелген гуляш, рагу және сорпалар төс етінің дәмін одан әрі аша түседі. Егер қабырғаларды кесіп, қауыратын болса, керемет дәм береді. 

Омыртқа кесегі

Аспаздық салада әмбебап саналады

Омыртқа кесегінен қалыңдығы 2-3 см болатын стейктер алуға болады. Оған қоса, омыртқаны кесіп бөлшектеу арқылы котлеталар және қабырғалы котлеталар алуға болады және қуыру арқылы дәмді кәуәп пісіруге болады. 

Жауырын ет кесегі

Тойымды және құнарлы

Бел омыртқа бөлігі  майлы емес, әрі саңылаулар аз болатын ет түрі. Омыртқа бөліктен алынған сүйексіз ет - жылдам қуырылатын жоғары сапалы ет. Бұл қой етінің ең қымбат бөліктерінің бірі. 

Сүбе (Филе)

Еттің ең нәзік түрі

Сүбе – кішкене ет кесектерінен тұратын қозының ең бағалы еті. Кішкене сүбе түрлері аспаздық салада кең қолданысқа ие, себебі олардан бәліштердің салмасын жасайды. Қозызның сүбесін әдетте жан-жағынан біркелкі қуырып дайындайды.

Сирақ еті

Сирақ еті қуыруға және көмбештеуге үйлесімді.

Сирақ - қой аяғының ең төменгі бөлімі. Ол өте жақсы қуырылады және өлшемі бір персонаға сәйкес келеді.

Бешбармақ

Қой етінен әзірленетін ұлттық тағам

Бешбармақ - қолмен желінетін түркітілдес халықтардың дәстүрлі тағамы. Әдетте Бешбармақты отбасылық мерекелерде немесе сыйлы қонақты қарсы аларда дайындайды. Бешбармақты тұтас ет бөліктерімен келесідей тәртіппен таратады: 1.Қойдың басы, 2.Жілік және құрық, 3.Қабырға және шап. 4.Жамбас, 5.Омыртқа, 6.Бауыр. 7.Жауырын